Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Натуралка або сухий корм: чим годувати собаку?

07 Серпня 2019

Якщо ви тільки зібралися завести собаку, то один з найбільш важливих питань: “Чим годувати чотириногого?”. Думки власників собак поділяються: хтось віддає перевагу виключно натуральній їжі, вважаючи, що корм – це суцільна хімія і чистої води маркетинг; інші навпаки купують корм, виходячи з потреб пса. Давайте розбиратися, що ж краще для хвостатих.

Натуральна їжа – що давати?

Натуралка так називається, тому що складається зі звичних нам продуктів. Однак не слід думати, що до натуральної їжі для собак відноситься бульйон з сиротливо маленькою кісточкою і перловкою або хліб, розмочений у воді. Натуралка – це про інше. Домашній сирок, парне м’ясо, овочі без нітратів – ось що таке натуральне годування. Якщо все це ви зможете забезпечити собаці – відмінно.

Далі вам необхідно скласти раціон, адже їжа повинна бути не тільки корисною, а й збалансованою. Наприклад, на 1 кг тіла дорослої собаки необхідно 6-8 г білка. Якщо його буде більше, це може негативно позначитися на роботі печінки.

Ще слід враховувати, що собакам не потрібна різноманітність. Їх травлення влаштовано так, що чим звичніше їжа, тим швидше вона засвоюється шлунково-кишковим трактом разом з мікроелементами і вітамінами.

Далі ще цікавіше. Ми, люди, завжди можемо сказати про свої побажання щодо їжі. Напевно ви знаєте, що якщо нам чогось сильно хочеться, це організм сигналізує про нестачу того чи іншого мікроелементу. Наприклад, якщо хочеться солоного, то це може говорити про зневоднення і нестачі хлоридів. Собаки не можуть сказати, що їм хочеться. Саме тому раціон потрібно складати таким чином, щоб він був максимально збалансованим. Виходячи з практики, дотримуватися цього дуже складно.

Також прихильникам натуралки варто знати, що специфіка метаболізму собак така, що вони дуже чутливі до різних добавок, консервантів і генних модифікаторів. Щоб хвостатий був здоровий, продукти повинні бути дійсно натуральними. Звичайно, ідеально, якщо овочі будуть вирощеними на вашій грядці без будь-яких добрив, а м’ясо тварин не напхане антибіотиками. Якщо такої можливості у вас немає, то це може призвести до алергії та інших малоприємних захворювань.

Якою натуральною їжею годувати собаку?

Основу складають пісне м’ясо, овочі, кисломолочка, м’ясні субпродукти. Як добавки можна використовувати злакові, багаті вуглеводами.

 

Отже, раціон собаки повинен складатися з:

  • яловичини, індичатини, курки, кролика – м’ясо дається сирим, але обов’язково перемороженим або обробленим окропом;
  • субпродуктів (серця, легені, печінка) – можна давати один раз в тиждень;
  • вареної морської риби – чергуємо з м’ясом;
  • каш, а саме пшона, гречки і рису;
  • сирих овочів і фруктів – волохатим можна морквину, кабачок, яблука, кріп, петрушку
  • Вітаміни – ось, на що ще необхідно звернути увагу при годуванні натуралкою.

Не забувайте про перекуси – радуйте мокроносика йогуртом, кефіром або сирком. А ось молоко давати не можна – воно дуже погано засвоюється шлунково-кишковим трактом.

Рекомендації по годівлі натуральною їжею

Якщо ви все-таки зупинили вибір на натуральній їжі для вашого вихованця, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

  1. Продукти повинні бути якісними, з натуральної підгодівлею (м’ясо, молочка) і добривами (овочі).
  2. Забезпечте вихованцеві дробове харчування, поділивши його на 3-4 прийоми їжі.
  3. Їжа повинна бути теплою – не більше 36 oC.
  4. Додатково тварина повинна отримувати вітаміни і мінеральні комплекси.

При годуванні натуралкою сюди не входять:

  • їжа зі столу – ніяких котлет, смаженої картоплі і ковбаси.
  • варені і трубчасті кістки – їх вживання може призвести до непрохідності кишечника і травмування стінок шлунка.

Сухий корм – корисно або просто зручно?

Тим, хто вважає, що сухим кормом годують своїх собак тільки ледачі, помиляються. Безумовно, насипати корм в миску зручніше, ніж кілька разів на день підігрівати м’ясо, різати овочі і варити каші. Але справа не тільки в зручності. Сухі корми містять всі необхідні вітаміни і мінерали, необхідні для збалансованого раціону. Звичайно, перевагу краще віддавати кормів преміум-класу, розробники яких постійно впроваджують вдосконалені формули і використовують якісну сировину.

 

Крім цього, є ситуації, коли сухі корми необхідні:

Алергія. Існують корми, вживання яких допомагає боротися з висипаннями на шкірі і випаданням вовни.

Вагітність. Вагітні чотириногі особливо потребують правильного харчування. Виробники подбали і про цю групу тварин, створивши корми з урахуванням особливостей стану.

Зайва вага. Собакам з зайвими кілограмами або порушеним обміном речовин також показаний спеціальний корм. У ньому містяться всі необхідні елементи, але при цьому така їжа дозволяє знизити калорійність раціону.

Якщо ви вирішили зупинитися на сухому кормі, то рекомендуємо проконсультуватися у ветлікаря, який підбере корм індивідуально під потреби вашого пухнастого друга.

Що потрібно знати абсолютно всім господарям:

  1. Раз на рік тваринам необхідно здавати аналіз калу і крові, щоб зрозуміти чи підходить харчування і чого не вистачає.
  2. Не можна різко переходити з натуралки на корм і назад – для тварини це величезний стрес.
  3. Якщо ви вирішили поміняти харчування, то через 2 тижні після введення нового раціону здайте аналізи з 1 пункту.

Пам’ятайте, якщо харчування буде задовольняти потреби собаки, то ваш улюбленець проживе здорове і довге життя. А це, погодьтеся, найголовніше!

Схожі пости

Натуральна авторська косметика Barber Pet

Якісний грумінг котів і собак залежить від багатьох факторів – це і професіоналізм майстрів, і використовуване обладнання, і навіть настрій вихованця. Але є ще одна важлива деталь – грумерська косметика. Працюючи з чотирилапими протягом 10 років, ми можемо розповісти все про особливості кожної породи. Ми вирішили застосувати ці знання, і створили власну лінію косметики, завдяки […]

Дотримання чистоти – запорука здоров’я вашого улюбленця

Основним пунктом Barber Pet є здоров’я наших чотириногих клієнтів. Крім контролю якості виконання процедур, ми ретельно стежимо за чистотою та гігієною нашого грумінг салону. Приводячи свого вихованця до нас, вам не варто ні про що турбуватися – в Barber Pet дотримуються всі санітарні норми. Навіщо потрібна обробка приміщення і інструментів? У Barber Pet проводиться регулярна […]

Оберіть мову сайту

Українська
Російська