Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

10 питань грумеру від власників мальтипу

30 Січня 2023

Мальтипу – популярна сьогодні порода собак, яка вийшла шляхом схрещування мальтійської болонки та пуделя. Веселий і бешкетний малюк, який не дорослішає. До нас у Barber Pet часто приходять власники мальтипу, і ось які питання вони ставлять.

 

Це правда, що мальтипу гіпоалергенні?

Так, у мальтипу не шерсть, а волосся, яке не має підшерстя. Мальтипу не пахнуть і линяють. Порода підходить для людей, які страждають на алергію, а також астматиків.

Як часто потрібно розчісувати мальтипу?

Розчісувати мальтипу потрібно щодня! Особливу увагу потрібно приділити розчісування в період, коли собачка носить одяг, а саме комірцевій зоні, пахвах і внутрішній стороні стегна.

Що буде, якщо не розчісувати мальтипу регулярно?

Якщо не доглядати за вовною належним чином, то утворюються ковтуни, які згодом доведеться зголити (стрижка по корпусу буде дуже короткою).

Як часто потрібно мити мальтипу?

Мити собачок потрібно 1 раз на 10-14 днів. При купанні обов’язково використовувати кондиціонер для живлення та зволоження вовни.

Як часто потрібно стригти мальтипу?

Найкращим рішенням у догляді цієї породи собак стане регулярне відвідування грумера. На стрижку краще записуватися раз на 1-1.5 місяці, а волосся біля вічка можна прибирати частіше (це входить у гігієнічний догляд).

Як часто потрібно чистити мальтипові зуби?

Профілактичний огляд зубів варто проводити 1 раз на пару тижнів. Чистити спеціальним гелем можна хоч щодня, але не менше 2-3 разів на тиждень, щоб був ефект.

Ми рекомендуємо видалення каменю механічно або ультразвуком не частіше ніж 1 раз на 6 місяців (частота чищення залежить від індивідуальних особливостей кожного хвостика).

Чи потрібно стригти пазурі мальтипу?

Звичайно, як і будь-якому собаці, який живе вдома, пазурі потрібно регулярно підстригати. Необхідно перевіряти довжину кігтів 1 раз на 10-14 днів. Якщо вони цокають по підлозі, то це перша ознака того, що їх час обрізати. Як правило, цю процедуру варто проводити раз на місяць або в міру їхнього відростання.

Як доглядати очей мальтипу?

Очі цієї породи – це слабке місце, тому слідкувати за ними потрібно регулярно. Щодня потрібно доглядати за очима, а для цього ми рекомендуємо лінійку від Eye Envy.

Як часто потрібно чистити вуха?

Потрібно регулярно перевіряти стан вух! Чистити їх потрібно лише тоді, коли вони, очевидно, брудні. Обов’язковим є вищипування волосків із вух,  дана процедура входить у гігієнічний та комплексний догляд у салоні.

Як правильно годувати мальтип?

У питанні годування все дуже індивідуально і залежить від багатьох факторів. Заводчики мальтипу рекомендують годувати малюків кормами супер преміум та холістик класу.

Мальтипу вимагають особливого догляду та уваги господарів, але якщо ви готові прийняти такого цуценя в сім’ю, то готуйтеся до щоденного сміху та маси позитивних емоцій.

Оберіть мову сайту

Українська
Російська