Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Як правильно стригти пазурі собаці?

29 листопадаа 2022

Як правильно стригти пазурі собаці?

Щоб собака завжди виглядав доглянутим і охайним, уважному господареві необхідно доглядати за вихованцем. Крім миття та регулярної стрижки вовни слід приділяти особливу увагу кігтям. Оптимальним рішенням стане відвідування грумера, хоча при належній вправності підстригти пазурі можна самостійно. Про те, як це зробити, поговоримо докладніше.

Навіщо треба стригти пазурі собаці?

Домашні собаки не проводять на вулиці стільки часу, щоб сточування пазурів проходило само собою. Причини, з яких вихованець потребує обрізання кігтів, можуть бути такими:

  • відрослі пазурі завдають улюбленцю незручностей під час прогулянок;
  • зламані кігті можуть призвести до появи ушкоджень на подушечках і туди може потрапити інфекція;
  • в ході гри пес здатний ненароком подряпати членів сім’ї;
  • п’ятий пазур без підстрижки може загортатися і вростати в лапку, завдаючи болю собаці;
    подовжені пазурі впливають на ходу вихованця, негативно впливаючи на її кістякові м’язи.
  • Регулярне підстригання пазурів дозволить уникнути безлічі неприємних наслідків.
  • Привчаємо вихованця до кігтерізки

 

Навіть за максимального рівня довіри між господарем і псом, навряд чи він сприйме з ентузіазмом ідею підстригання пазурів. Важливо створити умови, в яких вихованець зможе звикнути до такого процесу. Варто розпочати з невеликого масування лап. Після кількох днів масажу пес зможе почуватися спокійно і довіритися господареві, коли настане час для стрижки.

Після придбання спеціального пристрою – кігтерізки, необхідно, щоб собака звикла до його наявності в будинку. Слід показати кігтерізку вихованцю і зробити так щоб він її ретельно обнюхав. Потім потрібно обережно за допомогою інструмента обмацати лапи, щоби пес не боявся. Після цих маніпуляцій можна заохотити собаку ласощами.

Особливості стрижки пазурів

Перед стрижкою слід обробити кігтерізку антисептиком, щоб процедура проходила у стерильних умовах. Крім самого інструменту може знадобитися пилка, щоб зробити краї стрижених кігтів круглими. Важливо добре зафіксувати лапу, щоб пес не смикався і не поранився. Обрізку краще проводити на відстані кількох міліметрів від рожевої пульпи, яку буде добре видно на світлі. Це підводить до необхідності маніпуляції при хорошому освітленні. Під час усієї процедури собаку потрібно хвалити та у перервах заохочувати їжею. Дотримуючись цих правил, підстригання кігтів пройде легко і невимушено.

Оберіть мову сайту

Українська
Російська