Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Як привчити цуценя до туалету

10 Вересня 2020

Один з важливих аспектів у вихованні щеняти – це привчання до туалету вдома. Тут потрібно запастися терпінням і навчити малюка робити свої «справи» туди, куди потрібно, а не куди хочеться. У цій статті ми розповімо, як діяти, щоб виробити правильну звичку.

Обираємо лоток

Сьогодні в магазинах зоотоварів представлені найрізноманітніші варіації лотків: звичайні пластикові, із стовпчиком для псів, зі штучною травою. Для початку підійде лоток з низькими бортиками. Покладіть в нього спеціальну пелюшку або просто шматочки газет. На період адаптації бажано поки прибрати килими, щоб не створювати зайвого клопоту.

Зверніть увагу, які місця щеня обирає для туалету. Собаки роблять це, виходячи з інстинктів. Часто вихованці обирають місця для мічення біля балкона або двері. Спостерігаючи за щеням, ви визначитеся з місцем для лотка.

Підлогу в кімнаті з лотком застеліть газетами, можна зробити своєрідну доріжку до туалету. У міру звикання, скорочуйте кількість газет. Міняти пелюшку або папір в перший час потрібно рідше, щоб допомогти хвостику знаходити свій туалет по запаху.

У разі, якщо вихованець обрав місце, яке вам не підходить, поставте туди миски з їжею і водою. Собаки не роблять туалет в місці прийому їжі.

Кілька порад щодо ефективного привчання цуценяти до туалету

Після підготовки лотка, можна почати виховувати вашого маленького хвостика.

  • Як тільки помічаєте, що малюк неспокійно крутиться на місці і шукає місце, де б присісти, підведіть його до лотка.
  • Якщо собака сходила в туалет на підлогу, промокніть калюжу пелюшкою, а потім покладіть її в лоток і підведіть вихованця до «доказів».
  • Після того, як щеня сходив в лоток, похваліть його, погладьте і почастуйте ласощами.
  • Важливо дати зрозуміти, що ходити в туалет на підлогу – суворо заборонено. Можна ткнути носом в калюжу і з виховної інтонацією розповісти правила. Так щеня зрозуміє свою помилку.
  • Також можна використовувати спеціальні спреї – одні призначені для залучення до туалету, а інші відлякують від небажаних місць.

Головне бути наполегливим і запастися терпінням. Нахвалюйте малюка за кожен вдалий раз і незабаром ця звичка вкорениться.

Оберіть мову сайту

Українська
Російська