Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Як доглядати новонароджених цуценят

29 Серпня 2022

Складно знайти людину, у якої вид новонароджених щенят не викликав би розчулення. У той же час, у господарів, які не мають подібного досвіду, питання догляду за малюками може спричинити переляк. Ми розповімо, як організувати догляд правильно.

Чисте та комфортне оточення

Ще до того, як собака народить, потрібно провести деякі приготування. Все-таки цуценята проведуть деякий час після народження з матір’ю, тому манеж або картонну коробку слід заготовити заздалегідь. Там має бути достатньо місця, щоб мати з малюками могла вільно влаштуватися. Важливо пам’ятати, що стіни гнізда мають бути такою висоти, щоб цуценята не змогли вилізти, а мати могла безперешкодно залізти. Також не забувайте підтримувати чистоту в цьому середовищі.

Організація харчування

Перші кілька тижнів свого життя щенята будуть харчуватися виключно материнським молоком, що у дорослого собаки щодня забиратиме велику кількість енергетичних ресурсів. Через це її денна потреба в калоріях буде значно вищою, ніж у звичайний час. Варто звернути на це увагу при організації раціону собаки, тому краще до нього додавати якісний корм для цуценят. Якщо щенят буде занадто багато, деякі з них можуть не отримувати достатньо молока, так що не зайвим буде стежити, щоб найменші захоплювали соски. Коли вони підростуть і почнуть цікавитися кормом матері, можна буде переводити їх на звичайне харчування.

Тепло, як один із ключових факторів

Незважаючи на наявність вовни, у щенят зовсім відсутня така функція терморегуляції організму. Щоб уникнути потенційних проблем зі здоров’ям, потрібно організувати середовище, в якому не буде протягів. Діти до них вкрай сприйнятливі. Безумовно, спочатку вони тиснуться до матері та один одному, іноді цього може бути недостатньо. Якщо виникне враження, що щенята не отримують достатньої кількості тепла, слід придбати спеціалізований освітлювальний прилад. Його потрібно розташувати на відстані від манежу, щоб він грів, але при цьому не обпалював малюків.

Чому потрібно стежити за здоров’ям

У юному віці щенята сильно піддаються впливу різних захворювань та інфекцій. Якщо окремі особини відчувають нудоту, пронос або відмовляються від їжі, подібне не можна ігнорувати. У разі виникнення таких симптомів слід обов’язково зв’язатися з ветеринаром.

Дотримання порад, наведених вище, дозволить організувати цуценятам і матері максимально комфортне середовище.

Оберіть мову сайту

Українська
Російська