Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Колтуни у собак: як боротися, профілактика виникнення

27 Квітня 2023

Виникнення ковтунів у собаки є досить поширеним явищем. Незалежно від типу шерсті, ці неохайні новоутворення завжди з’являються внаслідок собачої активності. Базовим рішенням для позбавлення від ковтунів буде використання гребінця та спеціальних ножиць. Але більш ніжним і розумним рішенням буде профілактика їх виникнення.

Як ковтуни з’являються на собачій шерсті

Колтуни характерні для жорсткошерстих і довгошерстих порід собак. Вони особливо потребують догляду за станом шерсті, який полягав би в миття, розчісуванні та регулярному тримінгу. Формування ковтунів безпосередньо пов’язане із заплутуванням відмерлої вовни з нової. Ці освіти збирають все більше підшерстя і збільшуються у розмірах. Саме тому колтуни з’являються на шерсті під час линяння. Щоб запобігти цьому, слід знати, як боротися з ковтунами.

Як боротися з виникненням ковтунів у собаки

У більшості випадків ковтуни з’являються в наступних зонах:

  • груди;
  • за вухами;
  • пахвові западини;
  • на животі;
  • у пахвинній зоні.

Собаче проведення часу влаштовано таким чином, що саме в цих місцях вовна звалюється і плутається досить швидко. Поява ковтунів пов’язані з чистотою вовни. На захисному шарі підшкірного сала осідає пил, який робить шерстинки щільними та липкими. Вовна, що злиплася, сприяє заплутуванню старих і нових волосків між собою.

Першою умовою боротьби з ковтунами є регулярне купання собаки. У ході миття не тільки усуваються забруднення, але й забирається шар відмерлої вовни. Важливим є використання кондиціонера, який розм’якшить шерсть. Завдяки цьому собаку можна вичісати набагато швидше та легше.

Після купання слід собаку висушити, а навіщо вичісати. Можна попередньо придбати спеціальну рідину для видалення ковтунів. Через її використання вовна стане набагато м’якшою, а значить, вихованець не протестуватиме проти інтенсивного вичісування.

Ті колтуни, які не вдалося вичесати, практично неможливо видалити додатковими зусиллями. Слід застосувати спеціальні ножиці, які використовуються для видалення ковтунів. Після стрижки краще скористатися спеціальним спреєм для нівелювання утворення жирового шару на зовнішній поверхні вовни.

Дані методики оптимальні для видалення ковтунів. Але важливо пам’ятати, що найкращими способами для профілактичної боротьби з ковтунами є регулярне миття та розчісування. З цими заходами ковтуни просто не зможуть виникати.

Оберіть мову сайту

Українська
Російська