Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Найрідкісніші породи собак у світ

27 Березня 2023

Міжнародна федерація кінологів виділяє не менше 349 порід собак і більшість з них легко назве будь-яка людина. Ми ж хочемо розповісти про найрідкісніші породи собак, їх характер і особливості. Можливо, хтось із цього списку стане вашим відданим домашнім улюбленцем.

Комондор чи угорська вівчарка


Ця порода виникла внаслідок міжвидового схрещування найдавніших вівчарок із вовками. Вважається, що раніше комондори мешкали поблизу Чорного моря, але згодом були переселені на угорську територію. Для цих собак характерна висока витривалість, відмінні інтелектуальні здібності, за рахунок яких їх використовують, як пастух та охоронець для овечого стада. Угорські вівчарки віддані своїм господарям, а от до незнайомців завжди відчувають максимальну недовіру.

Джамен-кулі
Австралійський джамен-кулі – це гримуча сумішшю бордер-коллі, австралійської келлі та скотогінного собаки. Завдання полягало в отриманні пса, який не тільки стане чуйним і уважним компаньйоном, а й зможе відігнати ворога від довіреного йому стада худоби. Незважаючи на грізність по відношенню до хижаків, в іншому характер собаки м’який і сповнений життєлюбства. Джамен-кулі чудово дресируються і швидко знаходять спільну мову з іншою твариною. Особливістю джамен-кулі є легка пристосованість як до спеки, так і до холоду.

Тайський ріджбек
Це не лише рідкісна порода собак, а й одна з найстаріших. Перші задокументовані згадки про ріджбеки датуються літописами 17 століття. Порода виникла шляхом природного схрещування собак, що жили поряд із корінними мешканцями, та диких динго. Забарвлення тайських ріджбеків може бути різним: червоне, чорне, але особливою гордістю заводчиків є блакитна вовна. До речі, слово “ridgeback” означає смугу вовни на загривку, що йде проти росту волосся. Характер у тайських ріджбеків відданий, вони люблять проводити час із господарем та уникають самотності. Дресирування піддаються важко, через впертість, так що від господаря буде потрібно терпіння..

Дендіндинмонт тер’єр
Ця порода з’явилася у Шотландії на початку 17 століття. Згідно з офіційною інформацією, генетичним матеріалом для денді-динмонтів стали скай-тер’єри та шотландські тер’єри. Представники цієї породи відрізняються невеликими розмірами, на морді вовна формується у бороду та вуса. Дендіндинмонт тер’єри добрі, енергійні і переповнені радістю до життя. Навіть незважаючи на свою мініатюрність, ці собаки завжди готові кинутися на допомогу господарю.

Оберіть мову сайту

Українська
Російська