Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Бігль: характеристика та особливості породи

30 Травня 2022

Ці міцні, добродушні та веселі сміливці заслужено входять у ТОП найпопулярніших собак в Україні. Якщо ви вирішили потоваришувати з цією породою, тоді коротка, але ємна характеристика точно не буде зайвою.

Стандарт породи

Зрост – від 32 до 40 см у загривку. Як правило, собаки більші і складені потужніше.

Вага – до 10-11 кг.

Шерсть – гладка, густа, щільно прилягає до тіла. Не пропускає вологу, а також чудово захищає від негоди.

Забарвлення – класичним вважається триколірне забарвлення чорне/руде/біле, але можна зустріти і двокольорове – руде/біле. При цьому кінчик хвоста бігля завжди білий.

Характер

Бігль – веселий і бешкетний добряк, який чудово знаходить спільну мову з дітьми та іншими породами собак. А от із кішками бігль повинен контактувати з дитинства, у дорослому віці подружити їх буде складніше.

Враховуючи цікавість і веселу вдачу чотирилапого, він буде реагувати на будь-які сторонні шуми і завжди попереджати господаря про прихід гостей. Але захистити свій будинок такий малюк не зможе, він швидше почне грати з грабіжниками, а не проганяти його.

Бігль – це доросла дитина, яка все життя любитиме ігри, сміх та веселощі. Якщо і ви за вдачею оптиміст, тоді точно зможете знайти з ним спільну мову і стати найкращими друзями.

Здоров’я

Це міцна та здорова порода собак, тому власники рідко звертаються до ветеринара. Але, при виборі друга звертайте увагу на стан стегон, оскільки ця порода схильна до дисплазії тазостегнового суглоба.

Фізична активність

Щоденні двогодинні прогулянки – обов’язкова умова для біглів. Природжений мисливський інстинкт сильно виражений у цієї породи, тому не варто спускати собаку з повідця, поки вона не отримає навички повертатися по команді. На щастя, бігль добре піддається дресурі, головне займатися в ігровій формі в польових умовах.

Харчування

Метаболізм у бігля дуже швидкий, а обсяг шлунка маленький, тому рекомендують годувати вихованців невеликими порціями, але часто.

Догляд за шерстю

Доглядати цю породу дуже просто: раз на тиждень досить вичісувати шерсть. Єдиний аспект – бігль любить валятися в бруді. Але, не поспішайте засмучуватися, адже купатися він теж дуже любить, а шерсть відмивається легко та швидко.

Контакт із дітьми

Саме бігля радять купувати дитині, яка мріє про домашнього улюбленця. Віддані, грайливі та енергійні «хвостики» радуватимуть малюка щодня. Крім цього, дитина зможе самостійно вигулювати свого вихованця.

Бігль стане вам відданим другом і зможе жити з вами, як у приватному будинку, так і в квартирі.

Оберіть мову сайту

Українська
Російська