Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Слізні доріжки у білих собак: причини і як боротися

13 листопадаа 2020

Господарі собак зі світлою шерстю часто стикаються з такою проблемою, як слізні доріжки у вихованця. Червоні, жовті або коричневі цятки на морді можуть говорити про захворювання. Найбільш часто цим страждають хвостики, які мають білу шерсть. Причому це спостерігається у собак найрізноманітніших порід: шпіців, йоркширських тер’єрів, чау-чау, мальтезе і ін. В цій статті ми розберемося в причинах появи слізних доріжок і розповімо, як їх прибрати.

Чому з’являються слізні доріжки?

У цього явища може бути кілька причин:

Алергія
Досить поширена ситуація, коли підвищене сльозовиділення є наслідком алергічної реакції. Найчастіше – на корм. Тому приділіть увагу підбору харчування. Сьогодні існують спеціальні корми для собак зі світлою шерстю. Також дуже важливо, щоб переведення на інший корм було не різким, інакше у вихованця можуть початися проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Інфекція у вухах або в роті
Як не дивно, але проблеми в ротовій порожнині і вушні інфекції можуть викликати появу слізних доріжок. Також зміна зубів провокує сльозовиділення.

Аномалії будови очей
Зустрічаються собаки, у яких спостерігається неправильна будова повіків, їх заворот (або заворот вій), подвійний ряд вій або занадто густі вії в куточках очей.

Звуження слізного каналу
Слізний канал може звужуватися внаслідок перенесеної простуди або кон’юнктивіту. А буває і так, що це проблема спадкова, особливо часто зустрічається у дрібних порід собак.

Причин досить багато – іноді вистачає просто косметичного видалення плям, а іноді необхідні більш радикальні заходи. В першу чергу необхідно проконсультуватися у ветеринара, щоб визначити точну причину.

Чим прибирати слізні доріжки собакам?

У ветаптеках продається безліч засобів, які допомагають боротися із зайвим сльозовиділенням: вологі серветки, лосьйони, краплі, пудри. Підбирати їх повинен фахівець, який врахує особливості породи і конкретний випадок хвостика.

 

А ось чого робити не варто, так це вдаватися до порад народної медицини. На просторах інтернету можна знайти рекомендації з розряду «протирати шерсть біля очей перекисом водню, спиртом або лимонною кислотою». Якщо такий засіб потрапить на слизову, то тварину можна просто покалічити.

Догляд за очима собаки

Регулярний догляд допоможе запобігти появі плям від сльозок:

  • проводьте щоденний огляд очей собаки – чи немає запалення або почервоніння;
  • очищайте очі і шерсть навколо них – можна використовувати бинт, змочений у воді або спеціальні серветки;
  • промивайте очі офтальмологічними розчинами (після консультації з ветеринаром).

І ще одна порада – приводьте хвостика в BarberPet. Ми надаємо послуги по гігієнічному догляду, стрижці, а також комплексний грумінг. Завдяки професійним процедурам ваш вихованець буде красивим і доглянутим!

Оберіть мову сайту

Українська
Російська