Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Собака підбирає їжу на вулиці: як відучити

16 Жовтня 2020

Основна причина, чому собаки піднімають з землі – це інстинкти. У них виражається дослідницький дух. Але є й інші причини: у вихованця стрес, йому не вистачає мікроелементів, відбувається зміна зубів. У будь-якому випадку, собаку потрібно відучувати від цієї звички. Так як це може привести до зараження гельмінтами, отруєнь та інших поганих наслідків.

Виховуємо з дитинства

Щоб відучити собаку підбирати їжу з землі на вулиці, необхідно привчати її до цього з дитинства. Починати дресирування можна вже з 6 місяців. Важливо, щоб щеня з самого раннього віку знав, де його миска, що їсти можна тільки з неї і з рук господаря.

Команда «Можна»

Одна з команд, яку повинна знати собака – «Можна!». Для цього насипте в миску корм і утримуйте вихованця протягом декількох секунд. Після цього скомандуйте: «Можна!» і дозвольте підійти до миски. У собаки повинен виробитися рефлекс – коли вона захоче підняти щось з землі, спочатку подивиться на господаря для отримання схвалення (але на вулиці, природно, ніякого схвалення не буде).

Команда «Фу»

Починати дресирувати команді «Фу!» варто починати вдома. Для цього розкладіть кілька гранул корму на підлозі і пройдіться повз них з собакою на повідку. Як тільки хвостик потягнеться за їжею, робимо короткий ривок повідцем в сторону і знову повторюємо: «Фу!». Коли вихованець послухався, закріплюємо схвальною дією – гладимо і хвалимо собаку.

 

Таким же чином відпрацьовуємо команду на вулиці. Можна заздалегідь розкидати в місці вигулу корм або щось їстівне і пройтися по маршруту. Важливо, щоб хвостик зрозумів, що не можна піднімати з підлоги будинку, ні з землі на вулиці.

Команду подавайте впевненим і чітким голосом, але не голосно і без агресії.

Підсилюємо ефект

Для підкріплення навичок можна використовувати свисток. Наприклад, на чергову спробу собаки потягнутися за сміттям ви скомандували «Фу!», Але вихованець не зреагував. І тоді ви робите легкий ривок повідцем, свистите в свисток і знову повторюєте команду. Таким чином, ви відволікаєте увагу собаки і швидше закріпете результат.

Не потрібно давати вихованцеві вкусняшку за те, що він не підібрав щось з землі. Інакше собака буде навмисне шукати на землі всяку гидоту заради заохочення.

Будьте доброзичливі зі своїм улюбленцем і тверді у своїх виховних намірах – і тоді у вас все вийде!

Оберіть мову сайту

Українська
Російська