Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

Стрижка та догляд за собаками з шовковистою шерстю

28 Червня 2022

Кокер-спаніель, шовковистий тер’єр, йоркширський тер’єр, афганська хорт, ірландський сеттер, мальтезе, скай-тер’єр – всі ці породи поєднує подібний тип шерсті.

Пряма, дуже довга, спадає вільно, немов це одна щільна куля. Дивлячись на таких собак, підбираєш лише одне слово, яке їх описує – розкішні. При цьому власники таких домашніх вихованців повинні бути готові до відповідного догляду.

Основні правила догляду за собаками з шовковистою шерстю:

Три кита, на яких тримається догляд за собаками з шовковистою шерстю, це: миття, розчісування та стрижка. Розглянемо кожен із пунктів детальніше.

Миття

Для того, щоб шерсть залишалася гладкою та рівною, дуже важливо її правильно мити. Під час миття використовуйте спеціальні шампуні та маски, які зволожують та живлять волосся. Не радимо мити чотирилапих частіше одного разу на три-чотири дні, інакше надмірне купання може висушити ніжну шкіру. В результаті, собака буде частіше свербіти, а шовковисте волосся стане ламким.

Також слідкуйте за температурою води – вона не повинна бути занадто гарячою або холодною: 34-36 градусів буде достатньо.

Розчісування

Між купаннями довгошерстих шовковистих собак необхідно вичісувати щонайменше один раз на тиждень. Якщо цього не робити, то дуже скоро шерсть може перетворитися на суцільні ковтуни.

Під час розчісування слідкуйте за силою та темпом. Не варто вичісувати шерсть надто агресивно чи швидко, інакше є ризик пошкодити шкіру вихованцю. Але й затягувати процес не варто. Рухи мають бути чіткими, без довгих пауз. Починайте вичісувати шерсть, поступово пересуваючись від краю до основи, де починається зростання.

Стрижка

Якщо ваш вихованець бере участь у змаганнях і має модельну стрижку, тоді без регулярного відвідування грумера не обійтися. Такі собаки вимагають особливого догляду, який зможе підібрати фахівець саме для вашої породи.

Якщо ж чотирилапий друг просто улюбленець сім’ї, тоді достатньо поголити або коротко підстригти його. Шерсть у таких порід росте дуже швидко, тому навіть за дуже короткої стрижки, повторити процедуру потрібно буде вже через три-чотири місяці.

Яке обладнання для догляду вам знадобиться?

  • Щітка із натуральної щетини;
  • Щітка-пуходірка;
  • Металеві гребінці з рідкими та частими зубами;
  • Ножиці;
  • Машинка для стрижки;
  • Фен.

З таким мінімальним набором інструментів ви зможете щодня доглядати шерсть домашнього вихованця, упорядкувати її після прогулянки. Але, як і людям, собакам із шовковистою шерстю теж необхідно регулярно відвідувати «салон краси». Відвідування грумера дозволить надати шерсті охайного та акуратного вигляду.

Залишились питання? Запишіться на прийом і наші фахівці розкажуть вам про секрети догляду за шерстю вашого домашнього вихованця.

Оберіть мову сайту

Українська
Російська