Наше меню

Контакти
вул. Мечникова, 7,
098 905 55 99
вул. Дніпровська набережна 18А,
093 905 55 99
Copyright 2023 © Barber Pet Grooming & Shop.
Україна, Київ. Всі права захищені.
Created by FamilyLab
0
098 905 55 99

Наші телефони

098 905 55 99 (вул. Мечникова, 7)
093 905 55 99 (вул. Дніпровська набережна 18А)

У похід із собакою: як правильно підготуватися

29 Липня 2022

Піші прогулянки – улюблене заняття як собак так і їхніх власників. Тому рано чи пізно багатьох відвідує ідея вирушити з чотирилапим другом у похід.

Але, чи зможе ваш вихованець впоратися з таким навантаженням? Як правильно підготуватися до походу із собакою? І що зробити, щоб мандрівка пройшла вдало? Розповідає професійний кінолог.

А чи варто взагалі брати собаку у похід?

Рішення про те, чи готовий фізично ваш собака до довгої ходьби, може приймати лише сам власник тварини. Варто враховувати різні фактори, які здатні вплинути на перебіг подорожі. До них можна віднести ступінь довірчих відносин із господарем, а також різні психологічні особливості тварини.

Цілком очевидно, що великі собаки переноситимуть багатогодинні прогулянки значно легше, ніж породи середнього та маленького зросту. Але, якщо ви готові нести свого вихованця у перенесенні або робити часті привали, тоді і невеликим породам собак світ подорожей відкритий.

Як правильно готувати собаку до походу

Для отримання максимального задоволення від походу в компанії собаки вихованець не повинен мати проблем зі здоров’ям. Щоб перестрахуватися, краще розпочати підготовку до подорожі з відвідин ветеринара. Також собака повинен мати всі необхідні щеплення.

Потрібно заздалегідь вирішити питання харчування. Якщо у пса раніше спостерігалася алергія на деякі продукти або він відчуває труднощі з роботою травної системи, ці моменти також варто врахувати.

Навіть якщо джерела води вихованець зможе знайти самостійно, не завжди вона може бути придатною для пиття. Тому краще мати з собою запас питної води.

Якщо чотирилапий друг ніколи не ходив у тривалі піші походи, його варто трохи потренувати. Для цього підійдуть регулярні пробіжки або поїздки велосипедом. Собака при цьому має бути на повідку.

Переваги піших походів у компанії собаки

Одним з головних плюсів походу з собакою є відсутність необхідності пошуку людини, яка б змогла посидіти з твариною. Пес завжди перебуватиме в межах видимості. Проведення часу на природі допоможе зміцнити емоційний зв’язок з вихованцем, якому в звичайному житті не виходить приділяти достатньо уваги і ласки. Підготувавшись до походу належним чином, і господар, і вихованець отримають незабутні позитивні емоції.

Оберіть мову сайту

Українська
Російська